hacks för att rengöra badrummet

5 geniala trick som hjälper dig rengöra badrummet

Det är dags att rengöra badrummet igen och rädslan för stora mängder smuts kommer upp. Låter bekant, eller hur? Avlopp igenfyllda med hår, mystiskt fett på golvet, fläckar överallt – men oroa dig inte. Här är 5 geniala rengöringstips för att rengöra badrum som kommer att göra uppgiften lite mindre skrämmande.

Rengöra badrummet – 5 tips

Kontakta gärna rekommenderade städfirmor i Uppsala för mer städhacks.

Toalettrengöring ”fizzy bombs”

Börja med vad som förmodligen är den allra värsta delen av att rengöra ditt badrum – toaletten. Det är förstås en aktivitet som ingen gillar. Det finns dock glädjande nog en lösning – att använda ”fizzy bombs” som är enkla att göra och gör städprocessen smidigare. Det är verkligen enkelt – du behöver bakpulver, citronsyra och vatten. Tillsätt vattnet långsamt så att ingredienserna kan blandas utan att skapa lager. Tillsätt sedan några droppar eteriska oljor (lavendel, citron, etc.) för att ge en trevlig och frisk doft. När blandningen är klar kan du hälla den i isbitsfacken och ställa den i frysen tills den stelnar i kuber och lägg sedan en eller två i toaletten. När det är klart behöver du bara spola toaletten … och sedan är det klart!

Hemmagjord rengöringsspray

Följande blandning kan användas för att desinficera och rengöra avloppet samt de flesta av de släta ytorna du har i ditt badrum. Blanda bara lika delar vatten och vinäger med några droppar eteriska oljor som du väljer för att ge den en trevlig doft men också för att dämpa den obehagliga lukten av vinäger. Behållaren kan vara en liten sprayflaska och tänk på att vissa ytor inte reagerar bra på vinäger, så var försiktig om du använder den här utanför badrummet. Spraya, skölj, upprepa.

Rengöring av hårdare ytor i badrummet

Som du redan vet från mer än en ”life hack”, fungerar citron överraskande bra och kan användas på många olika sätt när det gäller hushållsrengöring. En sak du kan applicera den på är hårda metalldelar antingen på duschen eller badkaret, eller till och med avloppet – du gnider bara citronen på området, och därefter torkar av den med en lätt fuktig trasa. Var försiktig om du använder den med salt, eftersom det kan lämna repor på annars glänsande och obefläckade hårdare delar.

Polering av ditt duschmunstycke

Citron är inte den enda ingrediensen där ute som du kan lita på när det gäller blanka ytor. Ibland kan ditt duschmunstycke bli orent och lite motbjudande – det du kan göra är att blöta en gammal skjorta eller en handduk i vinäger och linda den runt duschmunstycket. Du kan sedan använda ett av de andra knepen och applicera eterisk olja bara för att få bort vinägerlukten. Detta hjälper vattnet att flöda och får bort all smuts.

Få bort kalkavlagringar på glasduschdörr

Till din duschskärm kan du blanda i samma mängd vinäger och vatten igen, men den här gången utan eterisk olja. Att använda sådan olja orsakar ibland besvär med dörrarna, så var försiktig så att du undviker det.

Så där har vi det, badrummet kommer från och med nu inte att vara den mest fruktade zonen när det gäller hushållsstädning. Alla dessa ”hacks” lämnar badrummet obefläckat och glänsande och med en trevlig och frisk doft.