rengöringstips för renare tvätt

3 smarta rengöringstips för din bostad

Att utföra en god städning i hemmet kan vara svårt men det behöver det inte vara om du håller dig organiserad och effektiv för att hålla det städat. En av de mest irriterade uppgifterna i vardagslivet är att hålla hemmet städat. Det verkar vara så enkelt att stöka till det men så svårt att städa upp eller förebygga att det blir stökigt. Vissa anlitar en städare, vissa ger bara upp och bor i stöket, och vissa slösar bort massor med tid på att städa medan de smarta personerna ser till att bli effektiva i deras städning. I denna artikel kommer vi att diskutera olika sätt att bli smartare när det gäller att hålla ditt system för ett städat hem intakt.

Fantastiska rengöringstips för hemmet

Det första tipset när det gäller att städa hemma är att skaffa sig en robotdammsugare till golvet. Dessa dammsugare har kommit långt i utvecklingen de senaste åren och priset har sjunkit en hel del. Du kan få en bra och programmeringsbar modell som utför ett utmärkt jobb med ditt golv för under 1700 kronor. Du ställer helt enkelt bara in den på att städa när du är borta 2-3 gånger i veckan och kommer sedan hem till rena golv. Det bästa med detta är att du kommer att tvingas plocka upp saker från golvet dagen innan du kör roboten så den inte kör över något. Detta kommer att hjälpa dig hålla hemmet i ordning samt renare. Om du tror att du inte har råd med en robotdammsugare tänk då så här: de flesta personer spenderar en till två timmar i veckan med att hålla golven rena. Om du tjänar 125 kronor i timmen så slösar du bort tid av ett värde av 250 kronor på att städa dina golv i veckan. Robotdammsugaren kan betala för sig själv inom bara några veckor.

Organisera din städning

Ett annat tips gällande städning av hemmet är att skapa en plats för allt och märka det. Detta tar en dags arbete men kommer att spara dig massor med tid i det långa loppet. Det enklaste sättet att hålla allt organiserat är att ge en egen plats till allt som du äger. När du bestämt platsen markerar du den så att du kommer ihåg vad som hör hemma vart och alla som använder något i ditt hem kommer då också att veta det med. Detta sparar dig tid när du städar och gör det enklare att stoppa undan saker efter du använt dem. Om du upprätthåller denna rutin kommer ditt hem se finare ut eftersom det är mer organiserat.

Det sista tipset vi kommer att prata om idag är att hinna med tvätten. Rena och smutsiga kläder överallt kan göra att ett relativt städat hem ser hemskt stökigt och oorganiserat ut. Ett av de bästa sätten att hålla hemmet rent ät att hinna med tvätten. Sortera dina kläder när du tar av dig dem i tre separata små korgar. När en korg blir full så tvätta innehållet. Medan du tvättar kläderna vik de torra och stoppa undan dem på en gång.

Men endast lite tid och ansträngning så kommer du kunna hålla ditt hem städat. Annars är du välkommen att kontakta vår städfirma i Uppsala för professionell städhjälp till bra pris.